Družba s WKS Śląsk Wrocław

Mezi fanoušky Slezského FC Opava a polského klubu WKS Śląsk Wrocław panují vzájemné sympatie, které dokumentuje dlouholetá družba. Její vznik se datuje do roku 1998.

První kontakty mezi fanoušky byly navázány roku 1997 na basketbalovém utkání. Od té doby dochází ke vzájemné podpoře na zápasech obou klubů, na nichž příznivci Śląsku i Opavy přispívají k vytváření kvalitní fotbalové atmosféry. V roce 2008 bylo na hřišti v Kylešovicích sehráno první přátelské utkání mezi oběma kluby, v roce 2012 byla dějištěm dalšího zápasu Nowa Ruda.

Vlajky fanouškovských skupin Śląsku jsou často vyvěšovány i na stadionu v Opavě a nejinak je tomu i ve Wroclawi, kde jsou často k vidění pro změnu vlajky opavské. Za zmínku stojí jistě také účast opavských příznivců na všech zápasech Śląsku v pohárové Evropě před dvěma roky.

Oficiální webové stránky Śląsku Wrocław naleznete na adrese www.slaskwroclaw.pl, další informace o tomto klubu se nachází na také webu www.slasknet.com.

Do této sekce bychom postupně rádi vkládali fotky a videa s vašimi zážitky s družebním Śląskem Wrocław. Pokud se chcete podělit se svými záznamy (foto / video) i s ostatními, zašlete nám je na sfcwks4ever@gmail.com a my je zde zveřejníme.

25.1.2013 rok od zápasu WKS Slask Wroclaw - SFC Opava v Nowe Rudě

 

Vyhledávání

Sport v regionu